Montellà

Montellà pertany al terme municipal de Montellà i Martinet. És un poble amb un nucli de població de 93 habitants, és petit, tranquil i es troba molt ben situat:
• A 25 Km. de La Seu d'Urgell.
• A 46 Km. del centre d'Andorra La Vella.
• A 29 Km. de Puigcerdà.
• A 30Km. frontera amb França Bourg-Madame.
Pels amants de l'esquí, molt a prop, hi podeu trobar les següents pistes : • Esquí alpí : La Masella, La Molina, Pal / Arinsal / Ordino Arcalís, Pas de la Casa/ Grau Roig/ Soldeu / El Tarter.
• Esquí de fons: Lles, Aransa i La Rabassa.
Feu Click a la foto per veure més imatges

El Cadí

Les dues grans serralades del Cadí i el Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una impressionant barrera muntanyosa en el punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu. És en aquesta zona on el Parc Natural del Cadí-Moixeró acull, a més d’una gran biodiversitat, llocs d’una bellesa i un atractiu especials.
Feu Click a la foto per veure més imatges

El Municipi

El riu Segre i la N-260 limiten el municipi pel nord, la serra de Cadí pel sud, la serra de Mataplana i el torrent del Quer a ponent i, a llevant, el torrent de Ridolaina. Limita amb Pont de Bar i Quer Foradat, a l'Alt Urgell, i Lles, Prullans i Bellver de Cerdanya dins d'aquesta comarca. Tot el terme pertany a la baga, excepte el poble de Martinet. El municipi de Montellà i Martinet està regat pel Segre, al nord, i pels torrents de Ridolaina, Fontfreda, Cabiscol, Estana i Calderó, a migdia. Al Cadí hi ha la font del Cristall. Bona part del terme queda a l'interior del Parc Natural del Cadí-Moixeró. La vall de Ridolaina, el prat d'Aguiló, el del Cadí i les canals del Cristall i de Bastanist...
Feu Click a la foto per veure més imatges